[title]|İlkses Gazetesi

Bebeklerde mama seçerken neye dikkat edilmeli ? Bebeklerin sağlıklı gelişimi için hangi mama kullanılmalıdır?

Her bebek farklıdır ve beslenme ihtiyaçları da özel ve kişiseldir. Bu makalede, bebekler için uygun beslenme planları hakkında önemli bilgiler bulacaksınız

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2023 18:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Bebeklerde mama seçerken neye dikkat edilmeli ? Bebeklerin sağlıklı gelişimi için hangi mama kullanılmalıdır?

Her bebek farklıdır ve beslenme ihtiyaçları da özel ve kişiseldir. Bu makalede, bebekler için uygun beslenme planları hakkında önemli bilgiler bulacaksınız. Anne sütünün önemi, ek gıdalara geçiş süreci ve organik mama seçenekleri gibi konuları ele alıyoruz. Ayrıca, bebeğinizin beslenme düzenini doğru şekilde oluşturmanız için dikkate almanız gereken püf noktaları sunuyoruz. Ancak unutmayın, her zaman doktorunuzdan tavsiye almalısınız. Bebeğinizin sağlıklı büyümesi ve gelişimi için sizlere yardımcı olacak bir rehber sunuyoruz.

Her bebeğin bünyesi, kişiliği, boyutu ve karakteri birbirinden farklı olmaktadır. Bu durum aslında oldukça doğaldır. Bu nedenle de her bebek için aynı beslenme planı uygun olmamaktadır. Çünkü, her bebeğin uyku saatleri, her bebeğin midesinin büyüklüğü ya da iştahının açıklığı farklılık göstermektedir.

Temel olarak birkaç ortak noktadan söz etmek mümkün olmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki beslenme planında verilen bilgiler bir kılavuz olmaktadır ve kendi doktorunuza danışmadan yapılmaması gerekmektedir.

İlk olarak her bebek için anne sütü çok önemli olmaktadır ve her bebek anne sütünü yeteri kadar almak durumundadır. Çünkü bebeğiniz için anne sütü en iyisidir. Fakat zaman zaman annelerin sütleri yetersiz gelebilmektedir ve bu durum da doğaldır. Böyle bir durum yaşandığında Aptamil 1 Bebek Sütü 0-6 Ay gibi mamalar tercih edilebilir.

Ancak normal şartlarda bebeğinizin gelişimine göre kaşık mamaya başlamanız önerilmektedir. En erken 4’üncü ayın sonundan (16 hafta sonu) itibaren ve en geç 6’ncı aydan sonra (24 hafta sonu) ek gıdaya başlamanız tavsiye edilmektedir. 6 ila 9 ay arasında Aptamil 2 Devam Sütü gibi takviyeler almanız önerilmektedir. Bunun yanı sıra farklı türde püreler sunarak dengeli bir karışım sunmanız da mümkündür.

Kaşık mamaya başlanırken, bilimsel bulgulara göre, yüksek alerji gelişimi riski bulunmayan çocuklar için geçerli tavsiyelerin aynısı uygulanabilmektedir. Bebeğinizin gelişimine göre hareket etmeniz ve en erken 4’üncü ayın sonundan itibaren ve en geç 6’ncı aydan sonra kaşık mamaya başlamanız önerilmektedir. Çünkü, kaşık mamaya daha sonra başlanması alerjilere karşı daha iyi bir koruma sağlamayacaktır. Ancak ek gıdaların nasıl bir reaksiyon yaratacağını her zaman tahmin etmek mümkün olmadığı için 9 ile 12 aylarında Aptamil 3 Devam Sütü gibi devam sütlerini kullanabilirsiniz. Püre ve katı yiyeceklere bebeğinizin daha önceden alışmış olması önerilmektedir.

Ayrıca, ek gıdayı bebeğinizin öğün planına adım adım dahil etmeniz önemli olmaktadır. Bu bebeğinize yeni gıdaya alışması için zaman tanıyacak ve siz de her zaman için hangi besin maddelerinin iyi tolere edildiğini fark edebileceksinizdir. Bebek ek gıdayı aldığında ve bir süt formülü püre ile tamamen değiştirildiğinde, ek gıdaya eşlik etmesi için hipoalerjenik bebek formülünden, devam formülüne geçebilmeniz ve mamaları buna göre seçmeniz daha iyi bir yol olacaktır.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - BB ve CC Krem Arasındaki Farklar Nelerdir? Cilt Güzelliği İçin hangi krem daha iyi gelir?

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.