TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Amacım silah sesini duyurup korkutmaktı

KADES’ten yardım istedikten sonra gelen polis memurunu kendini taciz ettiğini öne sürerek vuran Büşra Karademir ilk duruşmadaki ifadesinde, “Amacım silah sesini duyup korkmasıydı. Durması için yaptım” dedi

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2024 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2024 09:43
Kaynak: HABER MERKEZİ
Amacım silah sesini duyurup korkutmaktı

AYSELİN UZUN-ÖZEL HABER- İzmir’in Karabağlar ilçesinde eşi Cenk Karademir ile aralarında mal paylaşımı konusunda anlaşmazlık yaşayan ve boşanma aşamasında olan sosyal medya fenomeni Büşra Karademir, eşinin kapıya dayanıp tekmelemesi sebebiyle KADES’ten yardım istedi. Karademir, karakolda ifadesi alındıktan sonra kendisini evine bırakan Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliğinde Grup Amiri olarak görev yapan polis memuru Süleyman Ay’ı karnından vurdu. Karademir 27 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilen ilk davada göz yaşları içinde; polis memuru Ay’ın kendisine evin içinde cinsel tacizde bulunduğunu, o sebeple Ay’ı beylik tabancıyla vurmak zorunda kaldığını ifade etti. Tüm suçlamaların asılsız olduğunu ifade eden polis memurun Ay ise Karademir’in kendisini “Kapının arkasında bombe/çıkıntı var. Eşimin kapıya tekme attığını buradan anlayabilirsiniz. Kapının arkasına bakar mısınız amirim” diyerek içeriye davet ettiğini ve kapının içeride kalan kısmını kontrol ettiği sırada Karademir’in silahı profesyonelce çekip bir el ateş ettiğini, sonrasında tabancanın tutukluk yaptığını aksi halde Karademir’in ateş etmeye devam edeceğini öne sürdü. Sanık Ay’ın sanık Karademir’i cinayete teşebbüsle, sanık Karademir ise sanık Ay’ı cinsel taciz ile suçladığı dava 21 Kasım saat 14.30 tarihine ertelendi.

TACİZ KARAKOLDA BAŞLADI

Duruşmada hâkim karşısına çıkan Büşra Karademir, korku içinde yaşadıklarını anlatırken “Olay günü eşim kapıya geldi ve tekme atıp açmamı söyledi. Ben de korkup KADES’i çağırdım. Böylece polis geldi beni karakola götürdü ifade vermek için odaya girdim. İki polis vardı bir tanesi Süleyman Ay’dı. Bana ifade sırasında buralara genelde senin gibi güzel kızlar gelmez. Boşan hayatını yaşa ben de yeni boşandım. Ben sana iş bulurum gibi şeyler söyledi. Daha sonra vakit geç olduğu için beni eve bıraktılar. Yol boyunca hiç durmadan benimle konuştu ve bana sarkıntılık yaptı. Sonra ben eve davet etmediğim halde Süleyman Ay evime girdi ve bana ‘Yarın çay kahve içer miyiz’ dedi. Ben de ne demek istiyorsun dedim. O anda eve girdi silahını ve ceketini çıkardı. seninle sevgili olalım dudakların çok güzel dedi. Ben itiraz edince de bana sarıldı ve beni öptü. Elinden kurtulmaya çalışırken silahını çıkarıp koyduğu aynanın önüne kadar geldik ve silahını gördüm. Belki sesten korkar bırakır diye silahı aldım çektim ama o fark bile etmedi. Tacize devam etti. Bu sefer duvara ateş etmeyi düşündüm ve istemeden onu vurdum. Zaten o sesten ondan çok ben korktum. Vurulunca ne yapıyorsun sen dedi silahı elimden aldı. Amacım silah sesini duyup korkmasıydı. Durması için yaptım. Zaten sonrasında çıkıp diğer polisi çağırdım. Çok korkmuştum ne yapacağımı şaşırdım” ifadelerini kullandı.

PSİKOLOJİSİ BOZUK BENİ ÖLDÜRMEYE ÇALIŞTI

Süleyman Ay ise Karademir’in psikolojik sorunları olduğunu ve bu sebeple çeşitli ilaçlar kullandığını vurgulayarak, “Ben söylenen hiçbir şeyi yapmadım. Karademir’in ifadesini alırken yanımda bir meslektaşım vardı. Yani yalnız değildik. Madem sarkıntılık yaptım neden amirim ben korkuyorum bu gece eve baskın yapabilirler numaranızı alabilir miyim bir şey olursa sizi ararım diyorsun? Ben numaramı verdiğimde ise beni iki kere çaldırıyorsun. Çaldırmasan bende numaran olmayacak. Büşra evine bıraktığımızda bana kapının arkasında bombe/çıkıntı var. Eşimin kapıya tekme attığını buradan anlayabilirsiniz. Kapının arkasına bakar mısınız amirim dedi ben içeri girdiğimde ise tam kapıya bakarken bir çıt sesi duydum. Anlam veremedim. Sonra arkamı döndüm ve beni vurdu. Ardından tekrar ateş edecekti ama silah tutukluk yaptı ve elinden silahı aldım. Elinden almasam beni öldürecekti. Çok profesyonelce bana ateş etti. Bana bunun neden yaptığını ise bilmiyorum zaten psikolojisi bozukmuş. İlaç kullanıyormuş” açıklamasında bulundu.

AMACI TAKİPÇİ KAZANMAK

Ay’ın avukatı Emrullah Aksakal, Karademir’in bir sosyal medya fenomeni olduğunu ve tüm bunları daha fazla takipçi kazanmak için kurguladığını iddia ederek; “Bu olay aslında bir kişinin sanaldan daha çok takipçiye ulaşması ve daha sansasyonel yaratması amacıyla meydana gelmiş bir durum. Bu da yetmezmiş gibi dün bir sürü haber yapıldı. Amaç tamamen daha ünlü biri olmak. Ünlü olabilmek için ise malzeme lazım ve bunun en kolay yolu da bir polisi suçlamak. Düşünüldüğünde en büyük etki böyle olaylardan alınır. Ayrıca olaydan öncesinde henüz karakoldayken sanaldan bir paylaşım yapıyor ve ilk kez bir polis benimle bu kadar iyi ilgilendi diyor. Daha sonra babasına sorun yok her şey yolunda diye mesaj atıyor. Ancak yine aynı esnada yani henüz karakolda iken ifade sırasında Süleyman Ay’ın kendisine sarkıntılık yaptığını, yanağını okşadığını iddia ediyor. Bununla ilgili karakolda herhangi bir kamera kaydı yok” diye konuştu.

YA SESSİZ TECAVÜZ ETMESİNE MÜSADE EDECEK…

Karademir’in Avukatlarından Ruveyda Şule Ak: Sanık silahını çıkarıp tehdit olarak aynanın önüne koyduğunda müvekkil ya sessiz kalıp sanığın kendisine tecavüz etmesine müsade edecek ya da canı pahasına namusunu müdafaa edecekti. 30 yıllık meslek tecrübesine sahip olan ve iri yapılı olan sanığı başka şekilde durdurma şansı yoktu. Sanık nöbetçi savcıdan zarar bakmak için talimat aldığını söylemiştir. Ancak tutanakta böyle bir talimat yoktur. Kaldı ki müvekkil eşinden şikayetçi olmadığı için bir tespit yapılmasına gerek yoktur. Kapıda sanığın tarif ettiği gibi bir bombenin olmadığına dair sunmuş olduğumuz fotoğraflar ve olay yeri inceleme fotoğrafları mevcuttur. Ayrıca araçta bekleyen polis memurunun ifadesi ve çektiği videolar sanığın Büşra'nın ikametine talep olmaksızın girdiğini kanıtlamıştır. Sanığın olay gecesi üstünde olan montta kurşun izi bulunamamıştır. Bu dava sadece Büşra Karademir'in davası değildir. Büşra Karademir sesini duyurmaya çalışan, yalnızca kendini korumak en önemlisi hayatta kalmak isteyen binlerce kadından yalnızca biridir. Bugün kadınlar polisi ararken iki kere düşünüyorsa sanığın eylemleri yüzündendir" Dedi

TÜM KADINLARA YAPILMIŞTIR

Karademir’in Avukatlarından Eriş Önen, ise “İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşmamız görüldü. Bizler şunu ifade etmek istiyoruz; biz Türkiye’nin hukukçuları, avukatları olarak bu tarz dosyalarla fazlasıyla karşılaşıyoruz. Ancak bu sadece müvekkilimiz şahsinde gerçekleşmiş bir olay değil. Bu olay Türkiye’deki kadınlara yönelik yapılmış bir saldırıdır. Sebebi ne olursa olsun biz kadınlar karşı ve çocuklara karşı işlenen suçlarda kadın ve çocukların haklarını savunacağız. Bu dosyanın adil bir şekilde yürütüleceğine inanıyoruz. Adaletin tecelli edeceğini düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

HER ZAMAN YAKIN DAVRANIRDI

İfade sırasında ikilinin yanında bulunan diğer polis memuru Ş.M. ise tanık olarak katıldığı mahkemede, meslektaşının daha önce de kadınlara yakın davrandığını ve etik dışı hareketleri olduğunu öne sürdü. Tanık Ş.M. “Süleyman Ay ile o gün karakolda 3 kişiydik. İfade sırasında yanındaydım. O sırada iddia edilen yanağa dokunma gibi bir durum görmedim. Ancak Karademir’e sürekli boşan hayatını yaşa, ben de yeni boşandım. Ben sana iş bulurum gibi normalde söylenmemesi gereken etik dışı sözler etti. Ayrıca bu tarz durumlarda kişi isterse evine bırakıyoruz ama kapının önüne bırakıp dönüyoruz yani evine kadar girmesine gerek yoktu. Ben arabayı döndürüp geliyorum dedim. Süleyman Ay’da Karademir’i bırakıp geleceğim dedi. Ancak tam 8 dakika 45 saniye evde kaldı. Bu esnada ne yaşandı bilmiyorum. En son beni Büşra balkondan çığlık atarak bağırarak çağırdı. Gidip baktığımda Süleyman vurulmuştu. Ne olduğu sorduğumda beni vurdu dedi. Süleyman ile şahsi bir meselem yok ama iş konusunda anlaşamazdık. Benim etik bulmadığım şeyler yapardı. Kadınlara her zaman yakın davranırdı ama şikayet edemezdim çünkü elimde kanıt yoktu” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.