Barınak ilgisizlikten berduş yuvasına döndü

Mavişehir Balıkçı Barınağı’ndaki teknelerden kira alamadıkları için barınağa yeterli hizmeti veremediklerini belirten Erbab, “Barınak, ilgisizlikten berduş yuvasına dönüştü” diyerek yardım talep etti

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 08:43
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 10:09
Muhabir: HABER MERKEZİ
Barınak ilgisizlikten berduş yuvasına döndü

KEMAL ÖZKURT – ÖZEL HABER/ İzmir’in gözde ilçesi Karşıyaka’da yer alan Mavişehir Balıkçı Barınağı, son dönemlerde ciddi sorunlarla yüz yüze. Şemikler Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Sebahattin Erbab’ın açıklamalarına göre, barınağın bakımsız hali ve kira alamama sorunları hem balıkçıları hem de bölge sakinlerini olumsuz etkiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerine çağrıda bulunan Erbab, “Barınağa gelen teknelerden kira alamıyoruz, ancak elektrik, su ve işgaliye gibi tüm masrafları biz karşılıyoruz. Gelirimiz olmadığı için güvenlik ve temizlik gibi temel hizmetleri sağlamakta zorlanıyoruz. Barınak, ilgisizlikten adeta bir berduş yuvasına dönüştü” diyerek duruma dikkat çekti.

BÖLGEMİZDEKİ BALIK ZEHİRLİ DEĞİL

İzmir Körfezi’nde yaşanan balık ölümleri ve koku sorunundan tüm balık sektörü gibi kendilerini de etkilendiğini belirten Erbab, “Bizim bölgemizde balık ölümleri yaşanmadı. Sadece 1-2 gün körfezdeki koku rüzgarla birlikte bölgemizde hissedildi. Balık ölümleri yaşanmasa da vatandaş haliyle balık yemekten çekinir oldu. Sezon açılmış olmasına rağmen balık satışları durma noktasına geldi. Olaylar başlar başlamaz ‘Körfezden balık yemeyin’ diye talihsiz bir açıklama yapıldı. Bu açıklama bizi ve işlerimizi çok kötü etkiledi. Oysa biz zaten İzmir Körfezi’nin kıyılarında değil, Narlıdere ve Tuzla açıklarında avlanıyoruz. Birinin artık çıkıp kamuoyunu bilgilendirmesi ve bizim balıklarımızın sağlıklı olduğunu söylemesi gerekiyor” dedi.

KARŞIYAKA’YA YAKIŞMIYOR

Barınağa çekilen teknelerden kira alamadıkları için maddi anlamda zorlandıklarını ifade eden Erbab, “Bizim en büyük sorunumuz kiralamadır. Kira alamadığımız gibi elektrik, su, telefon ve işgaliye parası ödüyoruz. Biz kooperatif olarak bunların parasını veriyoruz ama gelirimiz sadece barınağımızın sonunda bulunan kafemizden geliyor. Onu da kendi imkanlarımız yaptık. Vatandaşlar tarafından çok ilgi görüyor ama orası da yetmiyor. Balık mezatımızdan bir gelirimiz vardı ölümlerden dolayı o da bitti. İzmir Büyükşehir Belediyesi bize ufak tefek konularda yardım ediyor ama öncelikle kiralama sorunun çözülmesi gerekiyor. Barınağına işletmesi bize ait olmadığı için her gelen kafasına göre teknesini çekiyor. Burada ciddi bir tekne fazlalığı var. Tekne sahipleri kıyıya dinlenecekleri yerleri kendileri yaptıkları için burada görsel olarak da güzel bir görüntü yok. En önemlisi de sağlıklı bir güvenlik sistemimiz olmadığı için her sabah geldiğimizde burada sarhoş insanlarla karşılaşıyoruz. Barınak ilgisizlikten berduş yuvasına döndü. İzmir’in en güzide ilçesine bu görüntüler gerçekten yakışmıyor” diye konuştu.

YARDIM BEKLİYORUZ

Yer, otopark, çevre düzenlemesi gibi birçok sorun için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunan Erbab, “Biz imkanlarımız el verdiği kadar temizliğimizi de yaptırmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımız arasında değişerek güvenliğimizi de sağlamaya çalışıyoruz ama yetmiyor. Eğer teknelerden kira alabilsek birçok sorunumuzu çözeceğiz fakat kira alamadığımız için elimiz kolumuz bağlı. Büyükşehir belediyesinden bu konuyla ilgilenmeleri ve temizlik, güvenlik konusunda da yardım bekliyoruz. Çok fala tekne olduğu için yerimiz etmemeye başladı. Tekneler dışarıda kalarak zarar görüyor. Yerimizi genişletilmesi gerekiyor. Ayrıca eski dönemde kabul edilen fakat sonradan askıya alınan soğuk hava depo kapasitemiz yükseltilmesi gerekiyor. Şu anda 68 aktif balıkçımız var ve bu depo bize yetmiyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.