MasterChef okyanus tarifi: Okyanus nasıl yapılır?

MasterChef'te bugün yapılan Mehmet Şef'in özel tabağı okyanus merak konusu oldu. Biz de sizler için haberimizde okyanus tarifine yer verdik. Peki, okyanus nasıl yapılır? İşte MasterChef okyanus tarifi...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2024 23:34
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 00:18
Kaynak: HABER MERKEZİ
MasterChef okyanus tarifi: Okyanus nasıl yapılır?

MasterChef'te elenmemek için kolları sıvayan yarışmacılar, bu akşam hünerlerini okyanus tarifinde gösterdi. İzleyiciler tarafından ise Mehmet Şef'in özel tabağı olan bu eşsiz lezzet merak konusu oldu. Peki, okyanus nasıl yapılır? İşte MasterChef okyanus tarifi...

OKYANUS TARİFİ

Okyanus tarifi için malzemeler şu şekilde:

Simit malzemeleri

Un
Su
Hızlı maya
Tuz 
Toz şeker
Üzüm pekmezi
Simitlik susam

Ahtapot malzemeleri

Ahtapot
Zeytinyağı
Sarımsak
Tuz
Sirke
Taze kişniş

Yılan Balığı malzemeleri

Yılan Balığı
Fermente pirinç suyu
Mirin
Toz şeker
Soya sos

Enginar püresi malzemeleri

Enginar
Roka
Labne
Limon
Galeta unu
Tuz

Uskumru malzemeleri

Uskumru
Zeytinyağı
Tuz
Limon

Sardalya malzemeleri

Sardalya
Limon
Tuz
Elma sirkesi
Zeytinyağı
Kişniş

Üzeri için malzemeler

Dereotu
Kanlı kuzukulağı yaprağı
Kırmızı soğan turşusu
Japon turpu

OKYANUS NASIL YAPILIR?

  1. Simit yapımında un, su, maya, tuz ve toz şeker ile birlikte hamur oluşturulur. Beze şeklinde oluşturulan hamur 2 rulo olacak şekilde açılır. Rulolara kıvrıltılarak simit şekli verilir ve tepsiye dizilir. Daha sonra su ve pekmez karışımına batrılır. 180 derece fırında 15 -20 dakika arasında kontrollü bir şekilde pişriilir.
  2. Ahtapot yapımında; Ahtapot haşlanır ve sırasıyla zeytinyağı, sarımsak, tuz, sirkeye bulanır. Son olarak üzerine kişniş dökülür.
  3. Levrek yapımında; öncelikle Levrek'ten fileto çıkarılır. Daha sonra limon, fermente beyaz üzüm suyu, üzüm sirkesi ve dilimlenmiş soğan içinde bekletilir. Pişirdikten sonra ise diğer malzemeler ile karıştırılır.
  4. Yılan balığı yapımında, Yılan Balığı'ndan fileto çıkarılır. Diğer malzemelerle karıştırdıktan sonra mangalda pişmeye bırakılır.
  5. Enginar püresi yapımında; Enginar pişirildikten sonra diğer malzemeler ile mikser yardımıyla karıştırılır. Pürenin pürüzsüz kıvama gelmesi gerekir.
  6. Uskumru yapımında; Uskumru'dan fileto çıkarılır ve buharda pişirilir. Daha sonra ise zeytiyağı, tuz ve limon karışımına batırılır.
  7. Sardalya yapımında; Sardalya'dan fileto çıkarılır. Fileto liomn, tuz, sirke ve zeytinyağından oluşan karışımda bir süre bekletildikten sonra servise hazırlamadan önce üzerine kişniş dökülür.
  8. Üzeri için ise; kırmızı soğanlar kesilir. Hızlı turşu yapılır. Hızlı turşu için sirke, sıcak su ve tane karabiber kullanılmalıdır. Ardından Japon turpu ince ince kesilir. Limon ile zeytinyağından olan karışıma bulanır ve rulo şekline getirilir.
  9. Son olarak birleştirme kısmında; Simit kesilir. Bu kısımda simidin üstünün düz olması gerekir. Ardından tabana enginar püresi sürülür. Üst kısmına ise enginar püresi şerit halinde sıkılır. Her balıktan karşılıklı iki parça olacak şekilde pürennin üzerine yerleştirilir. Dereotu, kuzukulağı yaprağı, kırmızı soğan, turşu ve japon turpu ile ara kısımlar doldurularak servis edilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.