MasterChef Türkiye All Star kadayıflı karides tarifi... Kadayıflı karides nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye All Star'da yapılan kadayıflı karides tarifi merak konusu oldu. İşte Somer Şefin kadayıflı karides tarifi...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2023 20:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
MasterChef Türkiye All Star kadayıflı karides tarifi... Kadayıflı karides nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye All Star'da yapılan kadayıflı karides tarifi oldukça araştırılırken bizler de sizin için en lezzetli tarifi hazırladık. İşte MasterChef Türkiye All Star'da yapılan Somer Şefin kadayıflı karides tarifi...

Karides genellikle kızartma veya güveç olarak tüketilir. Karidesin temizlenmesi zahmetli bir işlem olduğundan, genellikle ayıklanmış olarak satın alınır. Peki, kadayıflı karides yemeği nasıl yapılır. Malzemeleriniz hazırsa, Şef Somer Sivrioğlu'dan sofralarınızın baş köşesinde yer alacak kadayıflı karides tarifine geçebiliriz.

Kadayıflı karides için malzemeler

8 adet jumbo karides

1 yemek kaşığı sade yağ

1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi

100 g tel kadayıf

Muhammara sosu için:

2 adet kırmızı kapya biber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

50 g ceviz

2 diş sarımsak

1 tutam tuz

1 çay kaşığı isot (Veya acı pul biber)

1 çay kaşığı kimyon

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı nar ekşisi

20 adet nar tanesi

1 yemek kaşığı limon suyu

Süslemesi için:

2 çay kaşığı sumak

Kadayıflı karides nasıl yapılır?

Muhammara sosu için; zeytinyağının yarısını kapya biberlerin üzerine sürüp ocağın üstündeki açık ateşte maşayla çevirerek közleyin.

Biberleri bir kâseye alın ve terlemesi için üzerini streç filmle kapatarak 15 dakika bekleyin. Biberin kabuğunu soyun ve doğrayın.

Doğradığınız biberi, sarımsak, ceviz, isot, kimyon, tuz, biber salçası, limon suyu, nar ekşisi ve geri kalan zeytinyağını blendera ekleyin 15 saniye çekerek taneli bir ezme yapın. Nar tanelerinin yarısını da ilave edin.

Karideslerin kafasını ayırın. Karideslerin kabuğunu soyun ama kuyruğunu üzerinde bırakın.

Sade yağı bir tavada orta ateşte hafifçe ısıtın ve limon suyu ile portakal kabuğu rendesini ekleyin.

Tel kadayıfı bir kâseye alın ve sade yağ karışımını yavaşça ekleyerek yumuşatın, eğer parmaklarınızın arası yağlanmaya başladıysa tamamen yumuşamış anlamına gelir.

Tel kadayıf yumuşadığında 1 cm genişliğinde kurdele hâline getirin. Tel kadayıf kurdelesini karidesin kuyruğundan başlayarak tüm eti boyunca sararak katlayın.

Sarma işlemini düzenli ve iyice piştiğinden emin olmak için tek kat hâlinde sararak yapmaya özen gösterin.

Karidesleri fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında tel kadayıf, altın sarısı renk alana kadar yaklaşık 5 dakika pişirmelisiniz.

1 tepeleme yemek kaşığı dolusu sosu tabağa yayın. Her sosun üzerine iki tane karidesi kuyrukları yukarı gelecek şekilde oturtun. Üzerine biraz sumak ve birkaç nar tanesi koyduğunuzda kadayıflı karidesiniz servise hazır olacaktır.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Masterchef’in bu akşamki menüsünde Umm Ali tatlısı var! Umm Ali tatlısı nedir, nasıl yapılır?

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.