Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıkları teğet geçin

Havaların soğuması ile beraber soğuk algınlığı ve griba enfeksiyonlarda artık görülmeye başladı. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan korunmak mümkün. Peki bağışıklık sistemi nasıl güçlenir? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 16:01
Kaynak: HABER MERKEZİ
Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıkları teğet geçin

Havaların soğuması ve şiddetli yağışların başlaması ile soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlar da sık sık görülmeye başladı. Özellikle kış aylarında zayıflayan ve hastalıklara zemin hazırlayan bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek hastalanmadan kışı atlatmak mümkün. Peki bağışıklık sistemini nasıl kuvvetlendirebiliriz? İşte detaylar…

Bağışıklık sistemi nasıl güçlenir?

Bağışıklığı güçlendirmenin en kolay yolarından biri de sağlıklı beslenmektir. Hayatımıza sağlıklı besinleri dahil ederek daha sağlıklı ve hastalıksız bir yaşam sürebiliriz. Bununla beraber sigara ve alkolden uzak durup sporu da alışkanlık haline getirmek de faydalı olacaktır. Kaliteli şekilde uyumak, su içmeye dikkat etmek ve stresten uzak bir yaşam ile bağışıklığımızı kuvvetlendirir ve sağlıklı yaşamın kapılarını açabiliriz.

bağışıklık sistemi 1

Hangi besinler bağışıklığımızı güçlendirir?

Bağışıklığı güçlendiren besinler arasında limon, sarımsak, kivi, zencefil, zerdeçal, ıspanak, brokoli, portakal, mandalina, yoğurt, kırmızı biber, kuruyemiş ve balık gibi besinler yer alır.

bağışıklık sistemi

Hangi içecekler bağışıklığı güçlendirir?

Evde hazırlanabilecek doğal içeceklerle de bağışıklık sistemini güçlendirmek mümkün. Bağışıklığı güçlendiren besinlerin başında, portakal suyu, limon suyu, nar suyu ve greyfurt suyu gibi narenciyelerin suyu yer alıyor. Havuç suyu, yeşil elma suyu, yeşil çay, çilek suyu, karanfil çayı, zencefil çayı ve papatya çayı da bağışıklığın güçlenmesinde faydalı olacaktır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.