Düzce'de mobil kanser tarama tırı mahalle mahalle geziyor

Düzce Sağlık Müdürlüğüne bağlı mobil kanser tarama tırı Düzce’nin Cumayeri ilçesinde 15 gün sağlık taraması gerçekleştirecek.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 05:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 11:56
Kaynak: İHA
Düzce'de mobil kanser tarama tırı mahalle mahalle geziyor

Sağlık Müdürlüğü’nce yapılan mobil sağlık tarama tırı faaliyete geçtiğinden beri köyleri ve mahalleleri gezerek halkın ayağına gidiyor. Bu sayede vatandaşları bilgilendirirken aynı zamanda kanser taraması yapıyor. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) biriminde görevli personel kanserin risk faktörleri, belirtileri, tanı ve tedavi yöntemleri konularında bilgilendirme, kanserden korunacak sağlıklı yaşam şartlarına yönlendirmek ve kanser taraması yapmak için, 15 boyunca Düzce’nin Cumayeri ilçesinde mobil kanser tarama aracı ile sağlık taraması yapacak. 40-69 yaş arası kadınlara meme kanseri, 30-65 yaş arası kadınlara rahim ağzı kanseri, 50-70 yaş arası kadınlara da bağırsak kanseri taramalarını ücretsiz şekilde gerçekleştirecek.

Mobil Kanser Tarama hizmeti ile sağlık taraması yaptıklarını aktaran Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz halkı sağlık taramasına davet etti. Yılmaz, “Amacımız farkındalığı artırmak ve hastalığa erken tanı koyup erken tedaviye başlayarak, kansere bağlı ölümleri azaltmak” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.