'Pembe Prenses' kanser tarama tırı Aliağa'da

İzmir Aliağa'da Sağlık Bakanlığı’nca tarama amacıyla tam donanımlı olarak hazırlanan ‘Pembe Prenses' isimli mobil kanser tarama tırı, vatandaşlara kanser taraması gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 04:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 11:30
Kaynak: İHA
'Pembe Prenses' kanser tarama tırı Aliağa'da

Sağlık Bakanlığı’nca 21 gün boyunca Aliağa’da bulunan vatandaşlara hizmet verecek 'Pembe Prenses' adlı kanser tarama tırı, Cumhuriyet Meydanı'na konuşlandırıldı. 09.00 ile 16.00 saatleri arasında halka açık olacak olan tırda görevliler, 30-69 yaş grubu vatandaşları tek tek alarak kanser taraması gerçekleştirdi. Kanserde erken teşhisin önemli olduğunu anlatan uzmanlar, vatandaşları tarama yaptırmaları için çağrıda bulundu.

Kanserde erken tanı son derece önemlidir

Kanserin önemli bir problem olduğunu aktaran Aliağa İlçe Sağlık Müdürü Doktor Özkan Orhun "Yapılan çalışmalar kanserin, ülkemizde gerçekleşen ölüm nedenleri içinde, kalp-damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer aldığını göstermektedir. Bir bireyin kansere yakalanmasını etkileyen faktörler; genetik; biyolojik, davranışsal ve çevresel olarak sıralanabilir. Kanserlerin üçte biri önlenebilir, üçte biri erken yakalanabilir, geriye kalan üçte biri ise uygun tedavi ve destek tedaviden yararlanabilir. Bu nedenle kanserde Erken Tanı son derece önemlidir. Erken tanı için de kanser taramalarını yaptırmak gerekir. Vatandaşlarımız ücretsiz mamografi çekimi ve kanser tarama testleri yaptırabilecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.