Uzmanına danışmadan akıllı lens ameliyatı olmayın

Halk arasında akıllı lens olarak bilinen çok odaklı merceklerin, yakın ve uzak görüş olanağı sunduğunu belirten Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, bu operasyon kararını uzman hekimlerin vermesi gerektiğini aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2024 10:54
Kaynak: BÜLTEN
Uzmanına danışmadan akıllı lens ameliyatı olmayın

Akıllı mercek (multifocal) operasyonunun 40 yaşından sonra uygulanması gerektiğini vurgulayan Kaşkaloğlu, hastanın durumuna göre yapılan göz içi mercek ameliyatlarının başarılı sonuçlar verdiğini belirtti.

Son dönemde sosyal medyada ve televizyonlarda akıllı mercekle ilgili tanıtımlar gerçekleştiğini anımsatan Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, “Bu durum, akıllı mercek ameliyatı herkese uygunmuş gibi bir algıya neden oluyor. Fakat bu operasyon gözünde göz tembelliği gibi rahatsızlığı olanlara uygun olmuyor. Veya pilot, şoför gibi belli meslek gruplarına yapılması olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Ameliyatın komplikasyonsuz yapılması için uzman hekim tarafından mutlaka hastanın yaşı, mesleği, yaşam tarzı ve gözün yapısı gibi kriterler göz önünde bulundurulması gerekiyor. Böylece hastaya en uygun tedavi yöntemi de belirlenebiliyor. Katarakt ameliyatına benzer şekilde mercek alınıyor ve yerine çok odaklı lens konuluyor. Bu kalıcı ve başarı oranı yüksek bir operasyon türü. Hastalar akıllı lens sayesinde uzağı ve yakını herhangi bir gözlük kullanmadan görebiliyor” dedi.

Operasyon tecrübeli ellerde 6 - 8 dakika kadar sürüyor

Gelişen teknolojiyle beraber göz bozukluklarının ülkemizde başarılı şekilde tedavi edilebildiğini aktaran Kaşkaloğlu, göz içi mercek ameliyatlarının mutlaka bu konuda tecrübeli bir hekim tarafından yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, “Çok odaklı lens teknolojisi aynı anda yakın, orta ve uzak mesafeleri görebilmenizi sağlıyor. Özellikle gözlük kullanmak istemeyen hastalar bu operasyonu olmak istiyor. Gözlerinde miyop, hipermetrop gibi göz bozukluğu olanlarda görme kusurları tedavi edilebiliyor. Hastaya uygun mercek belirlendikten sonra operasyon tecrübeli ellerde 6 - 8 dakika kadar sürüyor. Hastalar operasyon sonrasında yürüyerek evine gidebiliyor. Gözünü kapatmaya da gerek kalmıyor. Beynin bu yeni görme şekline alışması için belli bir süre geçmesi gerekebiliyor. Genellikle bir iki gün arayla yapılıyor. Fakat aynı gün içinde de yapılması mümkün” şeklinde konuştu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.