TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Her toplum için eğitim önemli

Dedebaşı Mahallesi'nde bulunan Faik Muhittin Adam İlkokulu'nun Müdürü Bekir Irgat ile okulun bulunduğu çevreyi ve öğrencilere yönelik yapılan çalışmalar hakkında konuştuk

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2015 07:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Her toplum için eğitim önemli

EMİNE ŞEKER

Faik Muhittin Adam İlkokulu’nun Müdürü Bekir Irgat, Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olduğunu belirterek, yaklaşık 4 yıldır Faik Muhittin Adam İlkokulu’nda müdür olarak meslek hayatına devam ettiğini ifade etti.

VELİLERİMİZ EĞİTİME KARŞI DUYARLI

Okulun bulunduğu çevrenin göç alan bir bölge olduğunu ama yeni yapılaşma ile birlikte gelişime açık veli profiline sahip olduklarını dile getiren Irgat, okulun Karşıyaka merkezine yakın olduğunu da söyledi. Irgat, “Velilerimizin ekonomik gelirleri orta seviyede diyebilirim. Velilerimiz çocuklarının okullarına sahip çıkıyorlar. Eğitime karşı duyarlı davranıyorlar. Yaptığımız tüm veli toplantılarına katılarak çocuklarının başarılarını ya da eksik kalmış oldukları konuları öğreniyorlar. Sosyal aktiviteler düzenlediğimiz zaman istekli bir şekilde gelerek katılım sağlıyorlar. Mesela velilerin katılımı ile birlikte okulumuzda senede 2 defa kermes düzenliyoruz. Sadece okulumuz velileri değil çevremizde bulunan diğer veliler için de velilerimizi daha da bilinçlendirmek adına Halk Eğitim Merkezi’nin vasıtasıyla çeşitli eğitimler veriyoruz. Velilerimize yönelik yapmış olduğumuz eğitimleri önemsiyoruz. Çünkü veli çocuğunun eğitim ve öğretim hayatına doğru bir şekilde destek olmak istiyor. Ayrıca okula geldiğim ilk günden bugüne öğrenci sayımızda bir artış söz konusu oldu. Okulumuzda yaptığımız çalışmalar dolayısıyla velilerin ilgisi okulumuza karşı arttı diyebilirim. Mesela Anaokulu sınıfımızın mevcudu ben geldiğimde 2 sınıfın toplamı yaklaşık 25 kişiyken şimdiki öğrenci sayımız yaklaşık 50 öğrenci. Bizde okul olarak velilerimizin ilgisi ve alakasından çok memnunuz” dedi.

OKULUMUZ DAHA DA CIVIL CIVIL OLACAK

Irgat, okulun fiziki anlamda eksikliğin olmadığına dikkat çekerek, 4 yıl boyunca mevcut olan eksiklikler zaman içerisinde giderdiklerini söyledi. Irgat, “4 yıl önce okula geldiğim zaman okulumuzun istinat duvarı yoktu. Dere ıslah çalışması sebebi ile duvar yıkılmıştı. Göreve başlamamla birlikte özel idare vasıtası ile istinat duvarını yaptırdık. Okulun ısınma problemi vardı. Kalorifer sistemi çalışmıyordu. Kalorifer sistemini doğalgaza dönüştürdük. Şu an itibari ile ısınma ile ilgili hiçbir problemimiz kalmadı. Okulumuza Karşıyaka Belediyesi’nin desteği ile basketbol sahası ve oyun parkı kazandırdık. Okulumuzda yine kullanılan tuvaletlerde ciddi sıkıntılar vardı. Tuvaletler yaklaşık 50 yıl önce okulun dışına yapıldığı için sorun teşkil ediyordu. Yine özel idare aracılığı ile okulumuza kullanabilir tuvaletler yaptırdık. Velilerimizin de en çok şikayet ettiği konu tuvaletlerdi. Bu sorunu çözdüğümüz için hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz gayet memnunlar. Biz de tuvaletin temiz olmasını, kullanılabilir olmasını önemsediğimiz için biran önce çözdük. Özel sektörlerin desteği ile sınıflarımıza 11 adet projeksiyon ve 11 adet bilgisayar kazandırdık. Çocuklarımız sağladığımız bu imkanlarla bilgi teknolojisini rahatlıkla kullanabiliyorlar. Teknolojik alt yapıyı, ısınma, aydınlatma, temizlik sorununu zaman içerisinde hızlı bir şekilde çözdük. Öğrencilerimiz bahçede vakit geçirirken kullanabilmesi için bahçemize banklar koyduk. Yine okulumuzun iç ve dış boyasını hemen hemen her sene çevredeki müteahhitlerin desteği ile yaptırıyoruz. Artık bundan sonra okulun bahçesinin çizimi kaldı. Yani geleneksel oyunlar için çizim yaptıracağız. Bu konu ile ilgili de Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’ne isteğimiz doğrultusunda yazı yazdık.  Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılı içinde olumlu geri dönüş olacağını bekliyoruz. O vakitten itibaren okulumuz daha da cıvıl cıvıl olacak. Öğrencilerimiz boş vakitlerini kaliteli bir şekilde geçirecekler” ifadelerini kullandı.

AİLELER MUTLAKA ÇOCUKLARI İLE BİRLİKTE KİTAP OKUMALI

Okul binası içinde kütüphane için bir alanın olmadığını üzülerek belirten Irgat, çocukların okuma alışkanlıklarını geliştirebilmek için okul içinde sınıf kütüphaneleri oluşturduklarını ifade etti. Öğretmenlerin de öğrenciler için okuma saatleri düzenlediklerini vurgulayan Irgat, “Bizim öğrencilik yıllarımızla şimdiki zaman çok farklı. Günümüzde çocuklarımızın ulaşabileceği imkan çok daha fazla. Yanlış kullanımdan dolayı belki bilgisayar çocuklarımız için dezavantaj sayılabilir. Çocuklarımız çoğu zaman gereksiz yere bilgisayarda ya da telefonda vakit geçiriyor. Biz istiyoruz ve söylüyoruz ki her çocuk her gün belli bir süre kitap okumalı. Aileler mutlaka çocukları ile birlikte kitap okumalı. Çocuklarına model olmalı. Bir çocuğun kitap okuması söylemek ile olmaz. Çocuğa biz okulda, ailesi evde örnek olmalı. Öğretmenlerimizin gerekli şekilde çocuklarımıza model olduğunu görüyorum. Eğitim okul, veli ve öğrenci ayağından gelişiyor. Eğer bu ayaklardan bir taraf eksik kalırsa olması gereken eğitim olmaz” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPIYORUZ

Irgat, öğrencilere yönelik öğrencilerin gelişimine katkıda bulunabilmek için çeşitli sosyal aktiviteler ve sportif etkinlikler düzenlediklerini söyleyerek, “Ders saati dışında yaptığımız birçok etkinliğimiz var. Basketbol ve folklor gibi kurslarımız var. Çeşitli yerlere geziler düzenliyoruz. Tiyatro ve sinema etkinlikleri yapıyoruz. Öğrencilerimize okulu sevdirme adına yaptığımız daha birçok çalışmamız var. Çocuklara yönelik yapılan sosyal etkinlikler öncelikle çocuğun var olan yeteneğini keşfetmesini, başka insanlarla iletişim kurmasını, okul fobisi olan bir çocuk için motivasyon ve kendine olan güvenini sağlar” diye konuştu.

ÖĞRETMENLERİ RAKİP OLARAK GÖRMESİNLER

Eğitimi; bir bireyin davranışlarında bilinçli olarak değişiklik sağlamak olduğunu belirten Irgat, sözlerini şöyle bitirdi: “Toplum içinde yapılmaması gereken bir davranışı eğer bir birey eyleme dönüştürüyorsa ve yapılmaması gerektiği konusunda bilgilendiriliyorsa bu eğitimdir. Mesela bir çocuk yere çöp atıyor. Çocuğa ‘yere çöp atma’ şeklinde konuşulması öğretim çocuğun artık yere çöp atmaması yani davranışa dönüştürmesi eğitimdir. Bu açıdan her toplum için eğitim çok önemi bir yere sahip. Ayrıca toplum olarak geleneksel değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu konu ile ilgili okulumuzda da değerler eğitimi var. Bu yılki temamız ‘selamlaşma.’ Hemen hemen her sabah okul giriş kapısında öğretmen arkadaşlarımla bekliyoruz. Her gelen öğrencimize ‘günaydın’ diyoruz. İçine kapanık olan, çekinen ve utangaç öğrencilerimiz bir süre sonra bizi okul içinde gördüğünde kendiliğinden gelerek bize selam veriyor ya da konuşuyor. Velilere de okul ile işbirliği yapmalarını öneriyorum. Veliler öğretmenleri ve okulu rakip olarak görmesinler. Öğretmenleri ortak bir paydaş olarak görmeleri gerekiyor. Çünkü bizim ortak hedefimiz çocuklarımızın toplum adına iyi bireyler olarak yetişmesidir.”

FAİK MUHİTTİN ADAM İLKOKULU’NUN TARİHÇESİ NEDİR?

Okulumuzun Dr. Faik Muhittin Adam’ın arsa temini ile birlikte yaptırılmış ve kendisinin adı verilmiştir. Okulumuzun açılışı 1969 tarihinde yapılmış ve eğitim öğretime başlamıştır. Okul içi ve bahçe düzenlemesinde öğretmen- öğrenci birlikte çalışmışlar, okulu kısa sürede eğitim ve öğretime hazır duruma getirmişlerdir. 1993 senesinde binaya 6 derslik ilavesi ile Karşıyaka’da ilk olarak ilköğretim okulu olarak faaliyetini sürdürmeye başlamıştır. 2013 yılında Okul Müdürü Bekir Irgat’ın girişimleriyle okul bahçesindeki tuvalet tamamen değiştirilerek, engelli tuvaleti de eklenmesiyle öğrencilerin hizmetine sunulmuştur. 4+4+4 Eğitim Sistemindeki değişiklikle birlikte okulumuz İlkokul olarak hizmet veremeye devam etmektedir.

FAİK MUHİTTİN ADAM İLKOKULU’NUN MİSYONU

Biz; Atatürk’ün göstermiş olduğu yolda, Milli eğitim sistemi doğrultusunda, bilimsel, teknoloji kullanımı ve çağdaş eğitim öğretim ile öğrencilerimizin bireysel özelliklerine göre gelişimlerini sağlamak, böylece topluma yararlı bir birey olarak yetişmeleri için varız.

VİZYONU

Bilim ve teknolojinin öneminin farkında olan, değişim ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, kendine güvenen, katılımcı, etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik, farkındalığı yüksek ve laik bireyler yetiştirmektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.