TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir CHP’de İl Başkanı kim olacak?

Milletvekilliğine adaylığını koymak için istifa eden İzmir CHP İl Başkanı Ali Engin'in yerine kimin geçeceğinin en geç 15 Ocak’a kadar açıklanması bekleniyor. Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu'nun desteğiyle aday olan Salih Özçiftçi'nin adı ön planda görüldü

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2015 08:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir CHP’de İl Başkanı kim olacak?

NİLGÜN TAZE

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve altı yönetim kurulu üyesinin milletvekili olabilmek için görevlerinden istifa etmesinden sonra boş kalan il başkanlık koltuğu için Eski Karşıyaka Belediye Başkanı Cihan Türsen çalışmalarını Genel Merkez düzeyinde sürdürürken, CHP  İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu'nun desteğiyle aday olan Salih Özçiftçi'nin adı da ön plana çıktı.

ROMANTİK ÇIKIŞ

Öte yandan adaylık için Yalçın Erdoğan, Utku Gümrükçü, Osman Peri, Orhan Karaoğlu ve Abdullah Aydemir'in de adlarının geçmesi örgütte 'romantik çıkış' olarak değerlendirildi. Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'ün İzmir'de belediye başkanları ve ilçe başkanlarının görüşlerini aldığı toplantıda "İzmir'e devrimci bir il başkanı atayacağız" dediği ileri sürüldü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi de iyi geçen Salih Özçiftçi'nin adı ön plana çıkarken, Genel Merkez'in parti örgütünde tartışılmayan yeni bir ismi de atayabileceği öğrenildi. En geç 15 Ocak'a kadar atanması beklenen il başkanı İzmir il yönetimi tarafından seçilecek. Genel Merkez'in önereceği ismi 24 il yönetim kurulu üyesinin onaylayacağı, altı yedek üyenin toplantıya çağrılmayacağı ileri sürüldü.

Yedek üyelerin Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak ve eski Parti Meclisi Üyesi Levent Eyipişiren'e yakın isimler olmasının oylamada sıkıntı yaratacağı gerekçesiyle bu kararın alındığı söylendi. Atanacak il başkanı "Ben bu yönetimle çalışmak istemiyorum" derse Genel Merkez yönetimin istifasını isteyecek ve yeni il başkanı kendi yönetimini hazırlayacak. Kongreyle göreve gelen il yönetimi "Biz istifa etmeyiz" diye direnirse Genel Merkez görevden alacak ve 45 gün içinde olağanüstü kongre yapılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.