Özel hastane muayene ücretleri dudak uçuklatıyor

Devlet hastanelerinde muayene randevusu bulamamak hastaları özel hastanelere yönlendiriyor. Uzmanlar ise sorunun kökeninde beyin göçlerinin olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2023 05:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Özel hastane muayene ücretleri dudak uçuklatıyor

YAREN GÜZELKAN-ÖZEL HABER

Özel hastanelerin muayene ücretleri dudak uçuklatıyor. Yaşanan beyin göçleri ülkede doktor yetersizliğine neden olmakta. Hastalar devlet hastanelerinde, aile sağlık merkezlerinde randevu bulmakta zorlanıyor. Hal böyle olunca vatandaşlar yaşadıkları mağduriyetten dolayı özel hastanelere gitmek durumunda kalıyor. Özel bir polikliniğe gidip muayene olan Kaan Sadıç, özel hastane muayene ücretlerinin abartılı şekilde pahalı olduğu konusunda isyan etti. Durumla ilgili görüşlerini belirten Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan ise, birinci basamak sağlık hizmetlerimizi geliştirirsek hastanelerde yoğunluğun yaşanmayacağını ve hastaların çok zor durumda kalmadıkça özel hastanelere gitmemelerini söyledi. 

demokratik sağlık sen genel başkanı togan demircan

ÖZELE GİTMESİNLER

Hastaların mağduriyetlerine bir açıklama yapan Togan Demircan, sistemin eksikliğinden dolayı hatalar oluştuğunu, bu sorunun kökünde beyin göçlerinin yer aldığını dile getirerek hastalara seslendi: “Burada asıl problem şu biz bile sağlık çalışanları olmamıza rağmen özel hastanelere gitmek durumunda kalıyoruz. Çünkü aile sağlığı merkezlerinden randevu talep edemiyorsunuz, üniversite hastanelerinden, devlet hastanelerinden almak randevu alamıyorsunuz. 10-15 gün sonraya muayene günü veriyorlar. Cebinde parası olan insanlar için problem değil lakin parası olmayan insanlar ne yapacak? Bu sorunun kökünde aslında beyin göçleri var. Hekim sayısı düşük olmasından kaynaklı olarak hasta yoğunluğu var. Hekim arkadaşlarının üstündeki baskından dolayı kısa sürede hastaları muayene etmeleri gibi. Sistemin eksikliği yüzünden hatalar oluşuyor. Özel hastanelerin maliyetleri çok arttığından muayene ücretleri de artmış durumda. Birinci basamak sağlık hizmetlerimizi daha da geliştirmemiz gerekiyor ki hastanelerde de yoğunluk olmasın. Hastalar özel hastanelere gitmek durumunda kalmasınlar. Hastalar ellerinden geldikçe devlet hastanelerine gitmeye çalışsınlar. Çok zor durumda kalmadıkça vatandaşlar özel hastanelere gitmesinler.”

Kaan Sadıç

İNSAN CANI DEĞERSİZ OLMAMALI

Aile sağlık merkezinde randevu bulamayıp özel bir polikliniğe gidip muayene olmak isteyen Kaan Sadıç, özel hastane ücretinin pahalı olmasından dert yanarak, insan canının bu kadar değersiz olmaması gerektiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Geçtiğimiz gün kendimi iyi hissetmediğim için işe gitmedim. Sağlık ocağına randevu almak için MHRS’ye girdim ama doktoruma randevu gözükmüyordu. Muayene olmam gerektiği için özel bir polikliniğe gittim. Fakat muayene ücretlerinin yüksek olduğunu gördüm ve bu durum beni şaşırttı. Maddi durumum bu fiyatlara elverişli fakat orta gelirli bir aile bireyinin özel hastanelerde muayene olması çok zor. Devlet hastanelerinde ve sağlık ocaklarında doktor yetersizliğinden kaynaklı randevu bulamıyoruz. Sağlık, temel haklarımızdan biri. İnsan canı bu kadar değersiz olmamalı. Özel hastanelerin muayene fiyatları çok abartılı bir şekilde pahalı. Bu konunun hafife alınmamasını ve gerekli mevkideki insanların duruma el atmasını rica ediyorum.”
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.