Uzmanından ailelere uyarı: Çocuklarınızın bağışıklığını güçlendirin

Okulların açılmasıyla birlikte hastalıklar artmaya başladı. Uzmanlar bağışıklığın güçlendirilmesi hakkında aileleri uyardı

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 10:32
Kaynak: İHA
Uzmanından ailelere uyarı: Çocuklarınızın bağışıklığını güçlendirin

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Cansu Yılmaz, kulların açılması ile birlikte çocukların kapalı ve kalabalık ortamlarda daha fazla zaman geçirdiğini belirtti.

Yılmaz konuyla ilgili şunları söyledi:

"Çocuklarda sık görülen hastalıklar, akut solunum yolu enfeksiyonları, soğuk algınlığı, grip, orta kulak yolu enfeksiyonu, dış kulak yolu enfeksiyonu, sinüzit, farenjit, larenjit, bronşit, krup, zatüre, rotavirus ishalleri, el ayak ağız hastalığı, idrar yolu enfeksiyonlarıdır. Okullarda en sık görülen bulaşıcı hastalıklar, döküntülü çocukluk çağı hastalıkları, grip, nadiren de olsa menenjit, hepatit A (sarılık) ve paraziter enfeksiyonlardır.Okul çağında sık gördüğümüz enfeksiyonlardan korunmak için, tüm aşıları yaptırmak, el yıkamak, yeterli ve düzenli beslenmek, sıvı tüketmek, uyku saatlerine dikkat etmek, mevsime uygun kıyafetler giymek, düzenli spor yapmak gerekir. Özellikle aileler ve öğretmenler hijyene çok dikkat etmelidir."

HASTA OLAN ÇOCUKLAR OKULA GÖNDERİLMEMELİ

Dr. Yılmaz, hasta olan çocukların okula gönderilmemesi gerektiğini vurguladı. Kızamık, kızamıkçık, kabakulak ve su çiçeği gibi döküntülü çocukluk hastalıklarının aşı ile önlenebileceğini belirtti. Grip aşısının ise 6 aydan itibaren yapılabileceğini hatırlatarak, dışkı ile kirlenmiş yiyeceklerin ağız yoluyla alınmasının hepatit A'ya neden olabileceğini ve bunun önlenmesi için yiyeceklerin iyi yıkanması gerektiğini sözlerine ekledi.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ EN HIZLI NASIL GÜÇLENİR?

Ispanak, brokoli, portakal, mandalina, limon ve greyfurt gibi sebze ve meyveler tüketilmeli

Balık, süt ve süt ürünleri D vitamini açısından zengin olduğu için bu tür besinler tercih edilmeli

Günde yeterli miktarda su tüketilmeli

Dengeli beslenmeye özen gösterilmeli

Düzenli egzersiz yapılmalı

Uyku düzenine dikkat edilmeli. Güçlü bir bağışıklık için 7-8 saat uyumalı

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.