[title]|İlkses Gazetesi

10 yıl ara ile aynı doktor derdine derman oldu

84 yaşındaki Tevfik Yüksel Güven, Prof. Dr. Burak Turna tarafından 10 yıl arayla yapılan prostat ve böbrek operasyonu sayesinde yaşama tutunmayı başardı.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2024 01:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2024 11:14
Kaynak: BÜLTEN
10 yıl ara ile aynı doktor derdine derman oldu

Hastanın yaşı sebebiyle riskli bir operasyona imza attıklarını ifade eden Prof. Dr. Burak Turna, bu alandaki deneyimleri ve teknolojik altyapı ile beraber hastayı sağlığına kavuşturduklarını ifade etti.

Operasyon hakkında konuşan Prof. Dr. Burak Turna, “Tevfik bey, 10 yıl önce robotik yöntemle prostat kanserini tedavi ettiğim bir hastamdı. Bundan yaklaşık 1 ay önce sağ böbreğindeki kitle nedeniyle bize başvurdu. Yapılan tahlil ve tetkikler sonucunda sağ böbreğin alınmasına karar verdik. Tevfik beyin çeşitli sağlık sorunları vardı ve yaşı itibariyle de bu ameliyat riskliydi. Bu ameliyatı laparoskopik (kapalı) yöntemle gerçekleştirdik. Operasyonu bir hafta önce tamamladık. Şu anda kendisi kontroller için hastanemize geldi. Genel sağlık durumu çok iyi. Ürolojinin iki teknolojik yöntemini de kullanarak hem prostat kanserini hem de böbrek kanserini tedavi etmiş olduk. Kendisine sağlıklı bir ömür diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Hastanın iyileşme ve normal yaşamına dönme süresi kısalır

Robotik cerrahinin hastalara ve hekimlere avantaj sunduğunu aktaran Prof. Dr.Turna: “Robotik cerrahi ya da robot yardımlı cerrahi, küçük kesilerden girilerek bazı ameliyatların gerçekleştirilmesi işlemidir. Hem hasta hem de cerrah için avantajları olan robotik cerrahide, el bileğini model almış kollar yardımıyla yüksek çözünürlüklü üç boyutlu görüntülerin eşliğinde cerrahi müdahale yapılmaktadır. Geleneksel açık ve kapalı ameliyat teknolojilerinin kısıtlamaları aşılarak karmaşık ameliyatların yapılmasını sağlamaktadır. Bu yöntem genellikle küçük kesilerle robot kolların vücuda müdahalesiyle gerçekleştirilir. Geleneksel yöntemlere göre daha fazla hassasiyet, esneklik ve kontrol sağlayan bu teknoloji hekim hatasını en aza indirir. Küçük kesi ile gerçekleştirilen operasyon hastanın vücudundaki travma ve kanamayı da en aza indirger. Böylelikle hastanın iyileşme ve normal yaşamına dönme süresi de kısalır. Ameliyat sonrasında hasta ve hasta yakınları açısından avantaj sağlar” dedi..

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.